Je handtas is vuiler dan de knop van het toilet!

handtassen op de grond

Een vrouw heeft haar handtas overal bij en bijgevolg beland die handtas ook op allerlei plaatsen. Bedenk je eens waar je overal gaat en waar je jouw handtas neer zet.

Op de grond in openbare toiletten, de trein, metro of bus, op de vloer van je werk, … noem het maar op.
Hierdoor is je handtas een broeihaard van bacteriën.
Initial deed hierover een studie en deze wijst uit dat je handtas vuiler is dan de knop van het toilet. Dit is iets wat de meesten niet hadden gedacht.

Ook binnenin is je handtas niet zo netjes

Heb je een lederen handtas, dan is je handtas de perfecte basis voor bacteriën. Deze bacteriën gaan groeien en gaan zich verder verspreiden over je handtas. Eén op de vijf handtassen bevat zoveel bacteriën dat ook de kans op kruisbesmetting groot is. Doordat je overal met je handen komt, blijven de bacteriën op je handtas zitten, geef je die door aan de spullen in je handtas, maar je geeft deze ook door aan andere mensen.antibacteriele-doekjes
Zo is een flesje handcrème een van de vuilste dingen die je in je handtas bewaart. Een flesje handcrème die in de handtas bewaard wordt, bevat gemiddeld zelfs meer bacteriën dan een toiletbril. Ook mascara en lippenstift doen het niet veel beter.

Hoe je handtas schoon houden?

Het is belangrijk om je handtas regelmatig te reinigen. Dit kan bijvoorbeeld met antibacteriële doekjes. Ook je handen regelmatig wassen of reinigen met deze doekjes of antibacteriële gel is zeker een must.
handtas aan tafel hangenDaarnaast is het aan te raden van je handtas niet overal meer neer te zetten. Hiervoor kan je gebruiken maken van een handtashangers. Door middel van een handtashanger hoef je jouw handtas niet meer op de grond te plaatsen. Je kan die vrijwel overal gebruiken, op restaurant, café, op het werk, maar ook in openbare toiletten.